INDIAS DATTER


Morna! Eller kanskje god ettermiddag? Her i hus ble det en sen morgen, det er ganske godt av og til - tiltross for at store deler av dagen forsvinner. Det er fredag og en ny bokanmeldelse kommer iallefall her fra meg. Planen er å få dere like glad i å lese bøker som jeg er! Etter at jeg ble helt forelsket i Solfuglen boken som jeg har skrevet om tidligere, ble jeg fortalt om Indias datter. Og fy så takknemlig jeg er for det! Denne slukte jeg opp og på en blunk var timer gått og alle de 350 sidene var lest. Gud for noen fantastiske sider det var også! Denne boken vil jeg virkelig anbefale til akkurat deg!

På landsbygdene i India har jentebarn ingen verdi, så de fleste av kvinnene som føder jentebarn opplever å få deres nyfødte baby revet ut av hendene sine. Når man har bært fram et barn i ni månder er håpene store om at det har riktig kjønn, og skuffelsen kommer brått når det viser seg at barnet er en jente. Tiden er knapp for moren og barnet før ektemannen kommer å tar barnet fra henne, og avslutter dens liv med enten å drukne det, kvele det eller slå det til døde. Dette var noe Kavita engstet seg for.

Kavita var én utav de kvinnene som fødte en jentebaby, og hennes ektemann tar den fra henne med det samme og forsvinner med barnet. Noen år senere blir hun igjen gravid, uheldigvis er det nok en jente. Hun tryggler sin ektemann om å få kunne beholde barnet kun en natt, før han tok det fra henne. Han gikk med på avtalen, uten å vite hvilken plan Kavita har for barnet. Sikkerhet, det var alt hun håpet og drømte for det nyfødte barnet sitt.

Med store smerter drar Kavita avgårde med barnet i armene ut på en lang ferd for å levere datteren på ett barnehjem, der hun vil være trygg.  Barnet blir adoptert bort til ett par i USA der hun vokser opp. Men hun lengter hele tiden etter hjemlandet, hun vil vite hvor hun kommer fra og hvem foreldrene er. Etter mange år med spørsmål, drar hun til India i håp å få noen svar.

Terningkast 6 fra meg.

 

7 kommentarer

Henriette Celin

09.09.2016 kl.13:27

Den har jeg hørt mye bra om! og ble veldig nysgjerrig på denne intro teksten her ^^

Anniken Marlen

09.09.2016 kl.14:56

Henriette Celin: Anbefaler virkelig deg å lese denne boken når du finner deg tid! Man trenger ikke å kjøpe boken, tipper de fleste biblotek har den inne for utlån :) Hvis du leser en gang leser den vil jeg gjerne høre hva du synes om den! Ha en fin dag videre :)

Elise Kristiansen

09.09.2016 kl.15:05

Åh, den har jeg såå lyst til å lese! Fikk bare enda mer lyst etter å ha lest dette :)

Anniken Marlen

09.09.2016 kl.15:58

Elise Kristiansen: Dette er virkelig en bok jeg vil anbefale deg å lese! :)

Henriette Celin

09.09.2016 kl.15:18

SV: Skal skrive den ned og gjøre det en dag ;-)

Absolutt, takk, og ha en fin dag videre du også ^^

tirilgrindheim

09.09.2016 kl.17:20

virker som en god bok! burde kansje lese den :D

Anniken Marlen

09.09.2016 kl.20:29

tirilgrindheim: Det synes jeg absolutt at du burde vurdere! :) Er en helt fantastisk bok å lese, som har fått alt for lite oppmerksomhet -synes jeg. Si ifra hvis du leser den! Veldig nyskjerrig på hva du vil synes om boken <3Skriv en ny kommentarHei! Dette blir i hovesak en blogg som blir å omhandle meg og mitt liv.

For kontakt:
Br0xn@yahoo.nor
hits