SOLFUGLEN


Hei og riktig god tirsdagsmorgen! Siden første post igår kom ut så sent kom ikke neste før idag, dessverre. Nå tipper jeg at jeg enda sover søtt i drømmeland, og ikke våkner før om noen timer. Dermed har jeg forhåndskrevet denne posten for dere, så gikk det ikke alt for lang tid mellom hvert innlegg. Tenkte jeg skulle starte dagen med en liten anbefaling fra meg! 

For er det noe jeg elsker så er det å lese bøker, og enkelte treffer meg rett i hjertet -slik som denne. Solfuglen gled rett opp på topps i favorittlisten min av bøker, og forfatteren er herved på min "må ha alle bøkerne" listen. For en historie! Historien har spenning fra første til siste kapittel, 400 sider forsvant på en bunk. Et fantastisk blunk. Dette er en bok jeg vil anbefale til alle, min mor har allerede fått boken hos meg for å lese den og bli like forelsket som jeg. Så står den ikke allerede i bokhyllen din ferdig lest, vil jeg bare si; løp og kjøp!


 

Tolv år gamle Blessing lever det perfekte livet i Lagos i Nigeria, men da moren finner faren sammen med en annen kvinne blir alt snudd på hodet. Det store flotte og trygge huset blir byttet ut med en liten landsby Niger Deltaet for å bo sammen med besteforeldrene. De flyttet fra luksus til slummen, noe som byr på store utfordringer for alle parter. Her bor alle i små hytter uten både strøm og aircondition, og alle må hjelpe til hjemme for å i det heletatt ha mat på bordet. Bestemoren er en respektert jordmor for alle kvinner i landsbyen, Blessing begynner å jobbe under bestemoren og blir fasinert av jordmoryrket. Hun blir opplært av bestemoren på både godt og vondt. Det nye livet blir ikke like enkelt for broren Ezikiel som for Blessing, da han er allergisk mot både fisk og kjøtt som ikke er forberet på den rette måten, most yam blir hans rett dag og natt. Han blir tynnere for hver uke som går og astmaen blir bare verre da familien ikke har råd til medisinene han trenger lenger.

Moren finner etter hvert en ny mann, en hvit mann. Når Ezikiel finner ut av det raser hele verden hans og kommer i kontakt med de gale guttene. Drikking, skudd og eksplosjoner ble hans nye hverdag. Boken har både kjærlighet, godhet - men også drama. Her snakker jeg om både slossing, kidnapping og eksplosjoner. Alt dette er beskrevet i detalj til det ekstreme, det er aldri kjedelig å lese denne.
Terningkast 6 fra meg! Enn deg?

Ingen kommentarer
Skriv en ny kommentarHei! Dette blir i hovesak en blogg som blir å omhandle meg og mitt liv.

For kontakt:
Br0xn@yahoo.nor
hits